Anketa

Máte dostatok informácií o nás a našich riešeniach ?

Aktuality / Microsoft predstavil vlastný tablet s Windows 8

Microsoft predstavil vlastný tablet s Windows 8

4. 7. 2012

Spoločnosť Microsoft v noci na dnes predstavila svoj vlastný tablet Surface vyvinutý pre Windows 8, ktorý sa v jednej z verzií začne predávať zároveň s Windows 8. K dispozícii budú dva modely, jeden postavený na ARM procesore a jeden postavený na Intel x86 procesore. Tablet od Microsoftu je oproti väčšine dnešných tabletov vybavený dvomi zaujímavými novinkami.

Spoločnosť Microsoft v noci na dnes predstavila svoj vlastný tablet Surface vyvinutý pre Windows 8. 

Surface bude mať 10.6" displej s pomerom strán 16:9 a predávať sa bude v dvoch základných verziách, s ARM procesorom a samozrejme edíciou Windows 8 pre túto platformu, Windows RT, a x86 procesorom s predinštalovanou edíciou Windows 8 Pro. 

Verzie sa odlišujú vo viacerých hardvérových aj fyzických parametroch. 

Spoločnými dvomi zaujímavými novinkami oproti bežným dnes predávaným tabletom je zabudovaný stojan a najmä klávesnica integrovaná v 3 mm hrubom obale Touch Cover pripínateľnom magnetickým mechanizmom. Táto detekuje písanie formou dotyku, podľa Microsoftu by ale mala umožniť písať výrazne rýchlejšie ako na virtuálnej klávesnici na displeji. 

K dispozícii bude zároveň 5 mm hrubý obal Type Cover s klasickou klávesnicou so stláčateľnými klávesmi. Na oboch klávesniciach je k dispozícii aj touchpad. 

Verzia pre Windows RT bude postavená na nešpecifikovanom ARM procesore od Nvidie. Bude vážiť 676 gramov, mať hrúbku 9.3 mm a bližšie nešpecifikované HD rozlíšenie displeja. Displej rovnako ako u x86 verzie bude chránený sklom Gorilla 2. 

K dispozícii bude USB 2.0 port, microSD slot a Micro HDMI výstup. WiFi nespresnenej verzie má byť v konfigurácii 2x2 MIMO. Oba modely budú mať samozrejme integrovanú zadnú aj prednú kameru. 

Verzia s Windows RT bude mať predinštalovaný Office 15. 

K dispozícii bude s kapacitami 32 GB a 64 GB. Kapacita batérie bude 31.5 Wh, ďalšie parametre spoločnosť nezverejnila. 

Zväčšiť 
Microsoft Surface s 5-mm Type Cover, kliknite pre zväčšenie (foto: Microsoft)



Verzia Surface s Windows 8 Pro bude postavená na Core i5 Ivy Bridge procesore od Intelu, bude hrubá 13.5 mm, bude vážiť 903 gramov a jej displej bude mať Full HD rozlíšenie. Podporovať bude aj dotykové písanie perom. 

x86 verzia bude vybavená modernejšími portami, USB 3.0, Mini DisplayPort a slotom pre microSDXC. WiFi bude tiež v konfigurácii 2x2 MIMO, akú verziu bude podporovať ale nie je rovnako jasné. 

Tento model bude k dispozícii so 64 GB alebo 128 GB internej pamäte, kapacita jeho batérie bude 42 Wh. 

Zväčšiť 
Microsoft Surface s 3-mm Touch Cover, kliknite pre zväčšenie (foto: Microsoft)



Tablet podľa oznámenia spoločnosti navrhol Microsoft kompletne aj po hardvérovej stránke sám. 

Verzia pre Windows RT sa začne predávať spolu s dostupnosťou Windows 8. Cena sa má pohybovať na úrovni ceny bežných ARM tabletov, presnú úroveň spoločnosť nespresnila.

Tablet s x86 procesorom má prísť na trh približne tri mesiace po uvedení Windows 8 a stáť má rovnako ako ultrabooky. 

Tablet bude Microsoft predávať cez svoje Microsoft Store obchody v USA a zároveň cez vybrané online obchody. Online Microsoft Store pre Slovensko spoločnosť zatiaľ neprevádzkuje, či sa tu bude dať tablet zakúpiť z niektorého z európskych obchodov nie je zatiaľ jasné. 
© 2011. KAnet. All rights reserved. Mapa stránky | Powered by Kentico CMS for ASP.NET