Anketa

Máte dostatok informácií o nás a našich riešeniach ?

Aktuality / Tablety vraj počítače nezabijú. Potrebujú ich

Tablety vraj počítače nezabijú. Potrebujú ich

26. 4. 2012

 Hoci tablety sú označované za jeden z hlavných dôvodov poklesu trhu s počítačmi, situáciu je potrebné vidieť aj z inej stránky.

 Zariadeniam známym ako tablety či mediálne tablety sa prognózuje svetlá budúcnosť. Minimálne na najbližšie roky. V zhodnom duchu sa nesie aj najnovšia neverejná štúdia vydaná analytickou spoločnosťou Forrester Research. Podľa médií Hoci tablety sú označované za jeden z hlavných dôvodov poklesu trhu s počítačmi, situáciu je potrebné vidieť aj z inej stránky.Hoci tablety sú označované za jeden z hlavných dôvodov poklesu trhu s počítačmi, situáciu je potrebné vidieť aj z inej stránky.Venturebeat.com alebo Neowin.net uvedená spoločnosť projektuje, že tablety sa v priebehu nasledujúcich štyroch rokov stanú primárnou voľbou pri výbere nového zariadenia pre milióny ľudí. V roku 2016 by mohol trh s tabletmi predstavovať okolo 375 miliónov zariadení.

V zhodnom časovom horizonte by mohli ľudia na celom svete používať približne 760 miliónov tabletov. V roku 2011 sa pritom podľa odhadov predalo ešte len okolo 56 miliónov tabletov.

Kliknite pre zobrazenie väčšieho obrázku

V popredí aj v roku 2016 nájdeme produkt, ktorý v podstate celú „mániu“ okolo tabletov odštartoval. Hoci podobné zariadenia už existovali aj predtým, míľnikom expanzie tabletov bolo uvedenie prvého iPadu od Apple. Podobná situácia nastala aj pri príchode telefónu iPhone (a následnej záplave jeho „klonov“) či príchode tenkého MacBook Air. Na čo najmenšej hrúbke a čo najvyššom výkone je založená stratégia ultrabookov od Intelu.

Kliknite pre zobrazenie väčšieho obrázku Kliknite pre zobrazenie väčšieho obrázku Kliknite pre zobrazenie väčšieho obrázku Kliknite pre zobrazenie väčšieho obrázku 

TIP: Test Apple iPad: Horúci bestseller číslo 3 - Nový iPad: Úžasný displej a špičkový výkon

Podľa analytikov Apple iPad bude mať v roku 2016 ešte stále približne tretinový podiel na trhu s tabletmi. Ďalším významným hráčom na trhu bude Google so systémom Android a celá paleta produktov na ňom založená. Android však bude musieť počítať so silnejúcou konkurenciou v podobe systému Windows 8 od Microsoftu.

TIP: Apple s rekordom, predal skoro 12 miliónov iPadov

Na druhej strane, k Windows 8 sa analytici stavajú rezervovane (a nie sú jediní). Windows 8 a tablety na ňom založené by sa mali podľa nich začať masovejšie presadzovať až zhruba za dva roky. Dôvodom má byť čas, ktorý bude Microsoft potrebovať na odladenie celého systému. Predovšetkým používateľského komfortu ovládania prostredia Metro.

© 2011. KAnet. All rights reserved. Mapa stránky | Powered by Kentico CMS for ASP.NET