Anketa

Máte dostatok informácií o nás a našich riešeniach ?

Aktuality / Windows 8.1 Update 1 má prísť 11. marca

Windows 8.1 Update 1 má prísť 11. marca

26. 1. 2014

Ďalší veľký „fix“ lepší prácu s myšou a ušetrí systémové prostriedky. Príde skôr, ako sa čakalo.
Minoritná aktualizácia systému Windows 8.1 doposiaľ známa ako Update 1 podľa najnovších nepotvrdených informácií príde už 11. marca. S odvolaním sa na spoľahlivé zdroje to píše server Zdnet.com.

Desktop v marci, mobilný v apríli

Uvedený dátum dáva zmysel, nakoľko na neho pripadá druhý utorok v mesiaci. Práve vtedy Microsoft vydáva opravy svojich softvérových produktov, vrátane operačného systému. O pravdepodobnej distribúcii Update 1 cez službu Windows Update sa písalo dávnejšie, a tak aktuálna informácia domnienku potvrdzuje. Pôvodne sa však počítalo až s aprílom, nakoľko vtedy sa koná konferencia Build.

Ak sa predpovede naplnia, „jarný update“ príde k používateľom skôr ako chystaný balík noviniek pre mobilnú platformu Windows Phone 8.1 (Blue), ktorého oficiálne oznámenie sa očakáva až počas Buildu. Verejné sprístupnenie by malo navyše prebehnúť neskôr.

Hoci vydanie oboch aktualizácií prebehne v relatívne rovnakom čase, k priblíženiu rozhraní pre tvorbu aplikácií ešte nedôjde, domnieva sa Zdnet.com.
 

Na myš sa nezabudlo


Zároveň Wzor.net priniesol ďalšie obrázky z prostredia vylepšeného Windows 8.1. Tentoraz zachytávajú zmeny na štartovacej obrazovke. Zabezpečiť majú lepšie ovládanie počítača pomocou myši.

Konkrétne vpravo hore môžeme vidieť nové tlačidlá pre vypnutie alebo reštart zariadenia a vyhľadávanie. Úprav sa dočkala práca so živými dlaždicami a základnými nastaveniami v súvislosti s aplikáciami. Po novom sa po kliknutí pravým tlačidlom namiesto vysunutia spodnej lišty otvorí kontextová ponuka známa z desktopového režimu. Hardvéru s dotykovým ovládaním sa druhá novinka netýka.
 

Kliknite pre zobrazenie väčšieho obrázku Kliknite pre zobrazenie väčšieho obrázku Kliknite pre zobrazenie väčšieho obrázku
Zdroj: Wzor.net

Ušetrí RAM a miesto na disku

Zdnet.com taktiež spomína efektívnejšie využívanie hardvérovej výbavy. Vývojári sa mali konkrétne zamerať na zníženie požiadaviek na operačnú pamäť i kapacitu pevného disku, respektíve internú pamäť zariadenia. Cieľom bolo, aby sa dal zlepšený systém nasadiť na menej výkonné menšie a lacnejšie tablety.

Doplňme, že Windows 8.1 Update 1 popritom podľa uniknutých informácií prinesie možnosť pripnutia Modern UI aplikácií na panel úloh v rámci desktopového módu.

 

© 2011. KAnet. All rights reserved. Mapa stránky | Powered by Kentico CMS for ASP.NET